Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Közösségi Szociális Szövetkezet

http://koszsz.hu/

2010. november 5-én alakítottuk meg a Közösségi Szociális Szövetkezetet Budapesten, elsősorban szociális szakemberek részvételével. A célunkat a következőképpen fogalmaztuk meg:

A kölcsönös, szolidáris együttműködés keretének kialakítása, amely egyben válasz a piacgazdaság (negatív) jellemzőire. Az egyéni érdekkel szemben a közösségi érdeket hangsúlyozzuk. Az alá-felé rendeltséggel szemben, a demokratikus, egyenrangú kapcsolatokat. A piac globális hatásával szemben, a helyi közösségek fenntarthatóságát tartjuk értéknek. Az egyénnek, az uniformizációval szemben, az egyéni kibontakozás lehetőségét adjuk. A rejtett társadalmi kirekesztésre a helyi/kisközösségi befogadó és integráló társadalom működésének kialakításával válaszolunk.

A szövetkezet tagjai a tevékenységüket az emberek közötti szolidaritásra építik, fontosnak tartják az alakító, állampolgári magatartás megvalósítását munkájukban, és a napi működésben a demokratikus eljárások szerint döntenek. Olyan közös érdekeltségű tevékenységet folytatunk, amely biztonságos megélhetést, jó minőségű egyéni, családi és közösségi életformát tesz elérhetővé tagjaink számára. A szövetkezetünk fenti értékek szerinti gyakorlata hozzájárul a helyi fejlődéshez, az összetartó közösségi, és társadalmi működéshez, a társadalmi és gazdasági stabilizációhoz, a sokszínű foglalkoztatás megvalósításához, védelmet ad a kirekesztéssel szemben, és egy formája a szegénység elleni küzdelemnek.

Szociális szövetkezetünk az aktív szociálpolitika egyik leghatékonyabb eszköze, mert a befogadó társadalmi értékek mentén biztosít foglalkoztatást, megélhetést, közösséget, leginkább azok számára, akiket a társadalmi mechanizmusok kirekesztenek. Szociális szövetkezetünk így az élhető társadalom egyik alapköve. A pénz profitérdekeltségének alárendelt logika helyett a közösségi együttműködés, a bizalom, a partnerség, a biztonságos munka és foglalkoztatás logikáját követi a szövetkezeti tevékenységünk. Így valós alternatívát tudunk nyújtani a fenntartható társadalmi működésre, a kirekesztő piacgazdaság alternatívájaként, a szolidaritásra, a munka, az ember megbecsülésére, valamint a környezeti fenntarthatóság, szegénység elleni küzdelem, kirekesztés elleni fellépésre épülő tevékenységünkkel.

 A Közösségi Szociális Szövetkezet közgyűlése által elfogadott Céhegységek és veztőik:

 

1.) Igazgatóság – Szövetkezetfejlesztő Céhegység (Németh László)

2.) Adománybolt Céhegység (Vizkelety László)

3.) Alkotás Manufaktúra Céhegység (Sólyom Attila)

4.) Háztartási Zöldenergia (Low-tech) Céhegység (Mester Attila)

5.) Tapasztalati szakértő Céhegység (Gosztonyi Géza)

6.) Munka-tár Céhegység (Sipos Anna)

        Re-Use tanulmány (Humusz Recycling kft.)

 

 Elérhetőségünk:

Közösségi Szociális Szövetkezet
2051 Biatorbágy
Nagy u. 10.

tel.: +36/703872204
e-mail: nemeth.laszlo@koszsz.hu 
elnök: Németh László

http://koszsz.hu/ 

Powered by Drupal