Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Gödölye Szociális Szövetkezet

"Helló, Világ!"

Szövetkezetünket Gödöllőn, 2010. május 13-án alapítottuk. Ennek többféle előzménye is volt.

A Waldorf-mozgalom ezidáig elsősorban kulturális területen hozott létre intézményeket: óvodákat, iskolákat, egyesületeket, alapítványokat. Az intézmények fenntartható gazdasági működtetése az elmúlt években egyre nagyobb kihívást jelentett a résztvevőknek, ezért egyre több Waldorf-kezdeményezés érdeklődése fordult gazdasági területek felé. Egy éve alakult a Welldorf szövetkezet, amelyik a meglévő intézmények által létrehozott gazdasági társulásként szervezi az iskolák és óvodák eszközellátását.

Mi most egy újabb vállalkozást indítottunk. A Gödölye Szociális Szövetkezet magánszemélyeket és családi vállalkozásokat összefogó kezdeményezés. Úgy gondoljuk, hogy egy szervezetbe integrálható a mezőgazdasági termelés, az élelmiszer-feldolgozás, a kereskedelem és a fogyasztás. A célunk tehát egy olyan helyi élelmiszerlánc, logisztikai rendszer létrehozása, ami a tagok és hozzátartozik részére biztonságos hozzáférést biztosít a legalapvetőbb létszükségleti cikkekhez. Ezzel jelentős logisztikai és pénzforgalmi költségek takaríthatók meg, a pénzügyi autonómia erősítését pedig közösségi fizetőeszköz használata szolgálja.
Szövetkezetünket elnök vezeti, a működést három tag felügyeli.

Vállalkozásunk helyi és biotermékek kereskedelmével és iskolai biomenza biztosításával alapozza meg gazdasági fejlődését. Erre TÁMOP pályázat által nyújtott pénzügyi támogatást is igénybe veszünk. Később bővítjük a tevékenységünket a megújuló energiaforrások hasznosításával és különféle humán és mérnöki szolgáltatásokkal is.

Elérhetőségeink:

Gödölye Szociális Szövetkezet
2100 Gödöllő
Szilhát u. 40.

tel.: +36-20-526-1955
e-mail:
elnök: Nagy Gábor

További információk:

http://amikonyhank.wordpress.com/

Letölthető anyagok: 
Powered by Drupal