Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

SzoSzöv szolgáltatásai

 A SzoSzöv a következő segítségeket tudja nyújtani, konzultáció, képzés, tanácsadás, fejlesztés, érdekvédelem, valamint  szövetkezetek megalakulásához:

 

1.) Információt tudunk adni a szociális szövetkezetek szerepéről a szociális gazdaságban - elméleti felkészülés a szövetkezeti működés megértésére

2.) A felmerülő kérdéseket, mind elméleti, mind gyakorlati szempontból megválaszoljuk.

3.) Megszervezzük, hogy a legközelebbi szociális szövetkezetet meg tudják látogatni és gyakorlati tapasztalatot tudjanak szerezni a szociális szövetkezet müködéséről.

4.) Segítünk olyan tevékenységek megtalálásában, kialakításában, amelyek fenntartható foglalkoztatást tudnak biztosítani. 

5.) Segítséget nyújtunk a tevékenységek üzleti terveinek kidolgozásában.

6.) Segítjük és támogatjuk, hogy az alapító tagok szándékának leginkább (és a jogszabályoknak) megfelelő alapszabályt tudjanak összeállítani.

7.) Tanácsot adunk a bírósági bejegyezéshez, ha szükséges biztosítjuk a formanyomtatványokat, ajánlunk jogászt a bejegyzéshez.

8.) Képzést biztosítunk a szociális szövetkezet közösségi vállalkozásához,  szövetkezet közösségépítéséhez, a szövetkezetben dolgozók munkavállalási készségeinek fejlesztéséhez.

9.) A http://szoszov.hu weblapon keresztül folyamatosan információkat nyújtunk a szövetség hireiről, a szövetkezeteket érintő hírekről.

10.) A szoszov@lev-lista.hu levelező listára fel lehet iratkozni és információt lehet cserélni a többi működő szövetkezettel, megbeszélni, egyeztetni lehet a szövetkezeteket érintő kérdéseket.

11.) A szövetkezetek érintő kérdésekben a SzoSzöv utána jár a problémás helyzeteknek, állásfoglalást alakít ki, hivatalos szervek állásfoglalását kikéri, a szövetkezetek érdekében érdekképviseleti tevékenységet látunk el.

12.) Szervezzük a kapcsolatokat a szociális szövetkezetek között, mind emberi, mind szakmai, mind üzleti együttműködések vonatkozásában.

13.) Támogatást adunk a szövetkezeti elvek szerinti napi működés kialakításához, a demokratikus működési gyakorlat megvalósításához. 

14.) Valamint mindazoknak a céloknak az elérésében támogatást nyújtunk az alakuló szövetkezetek, amelyek a SzoSzöv alapszabályában rögzítve vannak (megtalálható a http://szoszov.hu weblapon).

 

Kapcsolatfelvétel:

 

Németh László

Szociális Szövetkezetek 

Országos Szövetsége ügyvezető ig.

http://szoszov.hu 

nemeth.laszlo@szoszov.hu

+36/309-410-329

A Drupal alapú honlap készítésében részt vett a Macroweb Internet Consulting