Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Szociális szövetkezetek kötelező alapszabály-módosításához minta

 

Tisztelt SzOSzöv Tagok!
 

Többen kérték, hogy kapjanak egy mintát a 2014. szeptember 30-ig kötelező alapszabály-módosításhoz. Többekkel egyeztetve, jogásszal konzultálva adom közre a javasolt alapszabály-módosítást. A korábbi javaslathoz képest több pontosítást is tettünk a javasolt alapszabályban, ami piros színnel jelenik meg. A "tagi munkavégzés" miatt szeptember 30-ig kötelező módosításokat piros betűszínnel és sárga kiemelővel jelöltük.

 

Bízom benne segíti minden szociális szövetkezetnek a saját alapszabály-módosítását. Kérem, hogy a bejegyzéshez/módosításhoz kapcsolódó tapasztalatokat küldje meg mindenki számomra, hogy összesíteni tudjuk és visszajelezni az államigazgatás felé (tudjuk, hogy a törvényszékek nagyon különbözően működnek) bízva abban, hogy elérhető egy egységes joggyakorlat kialakítása a szociális szövetkezetekkel kapcsoltban.

 
Üdvözlettel:

 

Németh László
Szociális Szövetkezetek
Országos Szövetsége elnök
http://szoszov.hu
nemeth.laszlo@szoszov.hu
+36/309410329
skype: enel33
Letölthető anyagok: 

Alapszabály módosításának beadási határideje

Tisztelt Illetékes!

Érdeklődni szeretnék, hogy konkrétan akkor mi az időpontja a szociális szövetkezetek alapszabályának módosításának, mert a hivatalos szervek által kapott információ alapján 2015.Július 15-e.
Önök azt írták, hogy Szeptember 30.
És esetleg arra is választ kaphatnék, hogy közzétételi díjat ebben az esetben kell-e fizetnie a szövetkezeteknek, ha kötelező a módosítás?

Köszönettel:

100 Megvalósított Álom Szociális Szövetkezet

Alapszabály módosítás

Tisztelt 100 Megvalósított Álom Szociális Szövetkezet!

A tagi munkavégzéshez 2014. szeptember 30-ig kellett módosítást beadni. A 2014-ben életbe lépett Polgári Törvénykönyvhöz kapcsolódó módosításokat pedig 2015. július 15-ig kellett beadni a bíróságra.

Elnézést az internet megőriz sok információt, aminek az évszáma nem mindig azomnosítható. A tagi munkavégzés szeptember 30. időpontja elé oda tettem az évszámot, hogy lehessen tudni.

Üdvözlettel:  Németh László

Drupal alapú website