Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

"Szilvásgombóc" elnevezésű programunk elindításához keresünk támogatókat.

 Kedves Barátaim a Szoszövben!

 
A "Szilvásgombóc" elnevezésű programunk elindításához keresünk támogatókat. Kérem segítsetek lobbizni, adományokat gyűjteni.
 
A mellékelt programmal a vegyszermenetesen művelő östermelőket, valamint rajtuk keresztül a helyi biotermékeket felhasználó gyermek közétkeztetetést végző szociális szövetkezeteket kívánjuk támogatni. Ez egyben egy szociális szövetkezeti élelmiszer fedezetű helyi pénz kezdeményezés elindítása is lesz.
 
Az elv:
  1. A program támogatást fizet az őstermelő szövetkezeti tag járulékainak fedezésére
  2. A támogatás fejében a az őstermelő tag élelmiszer alapanyagot állít elő a szövetkezet részére
  3. A szövetkezet a támogatás értékében élelmiszer utalványt bocsát ki, melyet a támogatott tagok kötelesek beváltani az általuk megtermelt élelmiszerre, és a program végén az utalványokkal elszámolni. Ha a tag nem gyűjt össze elég utalványt, akkor a támogatást vissza kell fizetnie.
  4. Az utalványokat a szövetkezet gyermek-közétkeztetési konyhája, és helyitermék boltja, illetve bevásárló közössége kapja meg, és használja fel az alábbi módokon:
    - Élelmiszer alapanyagokra váltja a támogatott östermelő tagoknál
    - Természetbeni bért fizet a szövetkezeti munkatársaknak utalványban (bio-cafeteria havi 93 eFt-ig adó és járulékmentes)
    - Közösségi szívességbankba felkínálja és ezen keresztül a helyi civil önkéntesek munkáját és szolgáltatásait fizetheti vele.
Üdvözlettel
 
Nagy Gábor
Gödölye Szociális Szövetkezet
 
Gödöllő
Letölthető anyagok: 
Powered by Drupal