Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

SocialMaire társadalmi innovációs pályázat

A SozialMarie felhívására társadalmi innovációk jelentkezését várjuk. Olyan projektek jelentkezését várjuk, amelyek a gyakorlatban már bizonyítottak, és van jövőjük is. Lezárt projekteket illetve ötleteket nem fogadunk el. Mielőtt beadná pályázatát, győződjön meg róla, hogy átnézte a pályázati kiírást és a bírálati kritériumokat.

 

Pályázók köre
A pályázat aktuális társadalmi kérdésekkel foglalkozó projektgazdáknak szól. Olyan projektek jelentkezését várjuk, amelyek a gyakorlatban már bizonyítottak, és van jövőjük is – vagyis amelyek a pályázat benyújtásakor már értékelhető eredményeket hoztak, és lesz folytatásuk is. A részvételi lehetőség nyitott a magánszektorból, a civil szektorból (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek, egyesületek) és a közigazgatásból érkező projektek számára, amennyiben azok Ausztria, Magyarország vagy Csehország területén valósultak meg. A Szlovákiában, Lengyelországban, Horvátországban, Szlovéniában és Németországban létrejött projektek közül csak a Bécs 300 kilométeres körzetében működőekkel lehet pályázni.

Jelentkezni Ausztria, Magyarország és Csehország területén működő projektekkel lehet. A Szlovákiában, Lengyelországban, Horvátországban, Szlovéniában és Németországban megvalósult projektek közül csak a Bécstől 300 kilométer sugarú körön belül működőek pályázhatnak.

Jelentkezés módja, határidők
A pályázati időszak 2014. november 10-én, hétfőn kezdődik. A dokumentációt legkésőbb 2015. január 27-én, kedden éjfélig lehet a SozialMarie weboldalán benyújtani. Figyelem: a díj projekteknek, és nem a projektgazda szervezetek általános tevékenységének szól. A magyar pályázók magyarul adják be a pályázatot, mellékelve a pályázat német vagy angol nyelvű fordítását is. Kérjük, vegyék figyelembe a pályázati feltételeket!

A pályázatot minden szükséges dokumentációval együtt legkésőbb 2015. január 27., kedd éjfélig lehet benyújtani.

A pályázati adatlapot a SozialMarie honlapján, online lehet kitölteni. Technikai problémák esetén szívesen segítünk.

Egy pályázó egyszerre több, egymástól független pályázatot is benyújthat. Kérjük, minden pályázathoz külön jelentkezési lapot töltsön ki.

Korábban már benyújtott projekttel is lehet indulni, amennyiben az nem részesült díjban.

A magyar és a cseh pályázatokat a saját nyelvükön és németül vagy angolul is be kell nyújtani. Kérjük, precízen és tömören fogalmazza meg a projekt ütemezésével, szervezeti felépítésével és finanszírozásával kapcsolatos adatokat. A projektleírás nem lehet hosszabb 3 oldalnál.

Egy-egy válasz nem lehet hosszabb a zárójelben megadott terjedelemnél.

A kitöltött űrlapot elmentheti további szerkesztésre vagy rögtön benyújthatja a kiírónak. A pályázat beküldése csak akkor lehetséges, ha a pályázó minden kérdést megválaszolt és feltöltötte a kért dokumentumokat. Figyelem! Kérjük, ellenőrizze a kérdőív kitöltése előtt, hogy böngészője engedélyezi-e a cookie-k használatát (a böngészőben a „Beállítások” vagy „Internetbeállítások” alatt lehet módosítani). Ha 60 percnél tovább dolgozik az űrlap kitöltésén, feltétlenül mentse el közben.

A postán kapott anyagokat nem küldjük vissza.A pályázatra jelentkezők elfogadják, hogy a pályázatuk pdf-ként csatolt leírását, ötsoros összefoglalóját és a feltöltött fotókat a www.sozialmarie.org oldalon publikáljuk. A benyújtott anyagokat a kiíró archiválja, és a médiának vagy tudományos kutatás céljaira továbbíthatja. A „csak a zsűri részére” feltöltött pdf-dokumentumot nem hozzuk nyilvánosságra és nem továbbítjuk. Minden olyan, a projekt megítélése szempontjából fontos, de nem publikálásra szánt információt e dokumentum részeként töltsön fel.

A pályázat sikeres beküldéséről automatikus visszaigazolást kap.

A jelöltek listáját 2015 március elején hozzuk nyilvánosságra, de a nyertes pályázókat előzetesen nem értesítjük a díjazás tényéről. A 2015. május 1-i díjátadó ünnepségre szóló meghívót minden pályázónak elküldjük e-mailen.

A zsűri döntése egyhangú. A döntés nem támadható meg, jogorvoslati eljárás nem indítható ellene.

Elbírálás
A nyertes projekteket három fázisban választjuk ki. Először ellenőrizzük, hogy a projektek megfelelnek-e a pályázati kritériumoknak, majd telefonon vagy e-mailen tisztázzuk az esetleges nyitott kérdéseket. Ezt követően az előválogató csoport elkészít egy 25 projektből álló javaslatot a szakmai zsűri számára. Minden zsűritag további két-két projektet jelölhet a teljes mezőnyből. Ebből a legfeljebb 35 jelöltből választja ki a zsűri a 15 díjazottat. A zsűri döntése egyhangú; a döntés nem támadható meg, jogorvoslati eljárás nem indítható ellene.

Díjátadó
A 15 díj elnyerésére minden évben lehetőséget kapnak a legjobb társadalmi innovációk.
Az első díj 15.000 euro, a második 10.000 euro, a harmadik 5.000 euro értékű, a további tizenkét díj egyenként 2.000 eurót ér. Minden pályázó meghívást kap a díjátadóra. A nyilvános díjátadó ünnepség időpontja 2015. május 1, 18 óra. Helyszíne az osztrák közszolgálati rádió nagyterme (ORF Radio Kulturhaus, Argentinierstraße 30a, 1040 Bécs).

Drupal alapú website