Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Gyors felmérés a szociális szövetkezetek kötelező önkormányzati tagfelvételéről

Tisztelt Szociális Szövetkezetek!

 Bizonyára tudja, hogy a parlament 2016 decemberében megváltoztatta a szövetkezeti törvényt és kötelezően előírta a szociális szövetkezetek számára, hogy önkormányzati (vagy karitativ szervezeti) tagot kell felvenniük 2018 január 1-ig. Az eddigi visszajelzések alapján úgy látjuk, hogy ez teljesíthetetlen a tölünk segítséget kért szociális szövetkezetek nagy részének.

 Közös érdeke minden szociális szövetkezetnek, hogy tényszerűen tudjuk, jelen pillanatban hol tartanak a szociális szövetkezetek a törvényi megfelelés szempontjából. A Szociális Szövetkezetek Országos Szövetségének jelen felmérése arra szolgál, hogy a törvényhozás számára pontos képet tudjunk adni a törvény teljesíthetőségéről, illetve ha az derül ki, hogy nem teljesíthető a törvényi előírás, akkor kezdeményezni tudjuk a törvény módosítását.

 Kérjük az alábbi linkre kattintva töltse ki a kérdőívet postafordultával, de legkésőbb szeptember 3-án vasárnap éjfélig. Mindenki véleménye nagyon fontos, ezért feltételen töltse ki az Önök szociális szövetkezete is a kérdőívet, illetve juttassák el az ismeretségi körükben lévő többi szociális szövetkezetnek is ezt a levelet.

 Gyors felmérés a szociális szövetkezetek előírt kötelező (önkormányzat, karitatív szervezet) tagfelvételének jelenlegi helyzetéről.

 A kérdőívet kiértékeljük szeptember 10-ig és az eredményeiről visszajelzést adunk az Önök szövetkezetének is. Az eredményeket eljuttatjuk a parlamenti képviselőkhöz, a médiába, a nyilvánossághoz. Bízunk benne, ha az válik láthatóvá, hogy sok szociális szövetkezet nem tud megfelelni a törvényi előírásnak, akkor elérhető lesz, hogy a parlament megváltoztassa a törvényt.

 Az Ön véleménye is számít és hozzájárul, hogy az érintett szociális szövetkezetek helyzetéről valós képe legyen a törvényhozóknak és a nyilvánosságnak.

 Várjuk a válaszát, vagy ha kérdése van, akkor keressen minket.

  

2017. augusztus 24.

                                                Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége

Drupal alapú website