Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

SzOSzöv és érdemi információk.

Kiküldésre került a Fővárosi Cirkusz kedvezményes felhívása a SzOSzöv tagoknak. Erre reagálta a következőt Svecz István.

Tisztelt Német úr!
Nincs érdemibb információjuk, mint akár ez az "extra kedvezmény"?

 

Svecz István

Válasz az érdemi információ kérésre.

Tisztelt Svecz Úr!
 

Azt kérdezi nincs-e érdemibb információnk?

Elgondolkodtam a kérdésén, miután tekinthető az elégedetlensége kifejezésének ez.
 

Ha viccelni szeretnék, akkor mondhatnám azt, hogy a népnek kenyér és cirkusz kell (a politikusok szerint) és a SzOSzöv támogatva a kormányzati törekvéseket, hozzájuttatja a szövetkezetek népét a cirkusz lehetőségéhez. De nem viccelem el a kérdést.

 

Azt gondolom a SzOSzöv minden lényegi információt eljuttat a szociális szövetkezetekhez az információs társadalom jellegének megfelelően több csatornám keresztül, így a weblapon, facebookon, levelező listán keresztül.  Ha olvasta a 2014-es közhasznúsági jelentésünket, akkor már találkozhatott a következő információkkal, ha nem, akkor érdemes egy kicsit elgondolkodnia ezeken a számokon.
" 2014. évben a SzOSzöv weblapját 22056 felhasználó látogatta meg. 2013-hoz képest 24%-kal emelkedett az új felhasználók száma. Összesen 107052 megtekintés történt és 32618 letöltése történt a szakmai anyagoknak. A weblapon a tagszervezetekkel történő kapcsolatfelvétel száma 4190 esetben történt. A szociális szövetkezetek alapításához információkat, iratmintákat 2835 esetben töltöttek le a weblapról. A szociális szövetkezetek számára előírt kötelező alapszabály módosításhoz a mintát 2157-en töltötték le. A SzOSzöv Facebook oldalt 529 követik. Hetente kb. 200-250 bejegyzés születik, ami kb. 12000 bejegyzés egy évben, amihez 2400 résztvevő szól hozzá egy év alatt. Naponta 80-90 ember nézi meg átlagban a Facebook oldalunk bejegyzéseit és átlagban naponta 20 ember osztja meg a bejegyzéseinket.Telefonos tanácsadás történt a 7 régióban összesen 875 alkalommal. Személyes tanácsadásra került sor 75 alkalommal. E-mailen keresztüli tanácsadás, információadás 187 esetben történt. Országos Szövetkezeti Tanácsban a szociális szövetkezetek képviselete 4 alkalom. Minisztériumi, parlamenti egyeztetés szociális szövetkezetek ügyében 6 alkalom. Partnerszervezeti egyeztetés szociális szövetkezetek ügyében 12 alkalom. Zöldépítési Innovációs Klaszter munkájában részvétel és EU-s pályázat kidolgozásában részvétel. Oktatás szövetkezetekről szövetkezeteknek 6 alkalom. Előadás a szociális szövetkezetről Magyarországon 3 alkalommal. Közvélemény tájékoztatása, interjú 5 alkalom. Törvényjavaslatok véleményezése a szociális szövetkezetek szempontjából. Konferencián részvétel a szociális szövetkezetekhez kapcsolódóan 3 alkalom."

 

Azt az igényét fejezi ki, hogy érdemi információt vár. Érdemes feltenni azt a kérdést, hogy kitől? A SzOSzöv-öt egy olyan szervezetként működteti az elnökség, amely minden információt megoszt, a nyilvánosságot teljes mértékben képviseli. Minden, a szociális szövetkezeteket érintő információt megosztunk. Az elnökségnek is kérdés, hogy lehetne-e az érdemi információk szélesebb körét elérni? A válaszunk, az, hogy lehetne, ha a szövetkezetek élnének azzal a lehetőséggel, hogy a SzOSzöv csatornáin keresztül információt adnának saját tevékenységükről, sikereikről, kudarcaikról (tanulást célozva), megmutatnák az együttműködéseiket, és élnének az együttműködés lehetőségeivel (a SzOSzöv-ön keresztül is). További fontos terület lehetne, ha a szövetkezetek használnák a SzOSzöv által nyújtott (virtuális és találkozásokat biztosító) csatornákat, ahol érdemi párbeszéd lenne folytatható a szociális szövetkezeteket érintő kérdésekről és a szociális szövetkezetek társadalomban betöltött szerepéről.

 

A SzOSzöv elnöksége a következőképpen fogalmazta meg a küldetésnyilatkozatát:

"A SzOSzöv autonóm, szolidáris és fenntartható közösségek megszületését ösztönzi, és a szövetkezeti elvek szerinti működését támogatja. Képviseli a Szociális Szövetkezeteket, elősegíti azok racionális gazdasági tevékenységét, együttműködését, hálózattá szerveződését, továbbá társadalomformáló erővé válását." Ez csak akkor tudjuk megvalósítani, ha ebben partnerek a szociális szövetkezetek.

 

Várjuk az Ön és minden más szociális szövetkezet érdemi információt is, hogy közösen legyünk tájékozottak a szociális szövetkezeteket érintő kérdésekben, illetve azokat az aktivitásokat, amelyekkel Ön és a többi szociális szövetkezet hozzájárul közös ügyeinkhez.

 

Üdvözlettel:


Németh László
Szociális Szövetkezetek
Országos Szövetsége elnök
http://szoszov.hu
nemeth.laszlo@szoszov.hu
+36/309997003

1062 Budapest, Andrássy út 56. I.em.7.


SzOSzöv minden információ forrása 
a szociális szövetkezetekről 
és a szociális szövetkezeteknek
http://www.szoszov.hu/szoszov-minden-informacio-forrasa-a-szocialis-szovetkezetekrol-es-a-szocialis-szovetkezeteknek

Drupal alapú website