Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Állásfoglalás a „szövetkezeti kvóta” felajánlásokkal kapcsolatban

Állásfoglalás a „szövetkezeti kvóta” felajánlásokkal kapcsolatban

 Cégek keresnek meg magánszemélyeket, felajánlva segítségüket szociális szövetkezet alakításában, kecsegtető ajánlatként lefestve a „vállalkozói költség optimazilási eljárást”, továbbá valamilyen „szövetkezeti kvóta rendszerből való részesedést” ajánlva lehetőségként. A „vállalkozói költség optimalizálásról” a SzOSzöv már megfogalmazta az „Állásfoglalás a gazdasági társaságok számára szociális szövetkezetek részéről felajánlott tagi munkavégzésről” címmel a figyelemfelhívását. (Megtalálható: http://www.szoszov.hu/tartalmak/allasfoglalas )

 A „szövetkezeti kvótarendszernek” a Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége alapos kutató munka után se találta nyomát, se jogszabályban, se Európa Uniós direktívában, se Uniós vagy magyar pályázati kiírásban. Kijelentjük és állítjuk, hogy szociális szövetkezet alakításához nincs szükség kvótarendszerből való részesedésre, hét magánszemély (önkormányzat vagy karitatív szervezet részvételével) a magyar törvények szerint megalakíthatja a szociális szövetkezetet. A SzOSzöv feltételezi, hogy akik „szövetkezeti kvótarendszert árulnak”, azok tájékozatlan emberek megtévesztésére építik – tisztességesnek nem nevezhető - üzleti tevékenységüket. A SzOSzöv-höz beérkezett információk és panaszok alapján a megtévesztett befizetők, semmilyen „szövetkezeti kvótarendszerből” nem részesültek, szolgáltatást a befizetésükért nem kaptak, és amikor visszakövetelték a befizetésüket, akkor elutasításban volt részük.

 A SzOSzöv felhívja a szociális szövetkezetet alakítani szándékozók figyelmét arra, hogy kerüljék el az olyan ajánlatok elfogadását, amelyek „vállalkozói költség optimazilási eljárással”, vagy „szövetkezeti kvótarendszerrel” kecsegtetik őket, mert ezek az ajánlatok feltételezhetően csalást takarnak. A SzOSzöv minden információval áll rendelkezésére a szociális szövetkezet alakításán gondolkodó állampolgároknak. Az információk elérhetők a www.szoszov.hu weblapon is.

 

 Budapest, 2014. november 25.

 
                                                                               

 Németh László 

 SzOSzöv elnök     

 az elnökség nevében

A Drupal alapú honlap készítésében részt vett a Macroweb Internet Consulting