Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Pályázat hazai közösségi vállalkozóknak

Hazai közösségi vállalkozások ötleteit várja a Social Impact pályázata. A legjobb magyar ötletet beadó 5000 eurót kaphat céljai megvalósításához, és részt vehet az egyhónapos akcelerátor programban Berlinben.

A pályázatra minden hazai közösségi vállalkozó, egyesület, csoport jelentkezhet, amely egy szociális, társadalmi problémát oldana meg. Az ötleteknél főként a kreativitást, a várható hatást, a fenntarthatóságot fogják vizsgálni - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Az eddig támogatott vállalkozók projektjei széles körben mozognak. Néhány példa; van, aki városnéző túrát szervez korábbi hajléktalanok vezetésével, akik egyedi szemszögből tudnak bemutatni egy-egy körzetet. Olyan start-up is akad, amely belvárosi logisztikai, árumozgatási feladatokra kínál zajmentes, és alacsony károsanyag kibocsátási alternatívát. Két fiatal olyan focis közösségi oldalt hozott létre, ahol például hobbisportolók csatlakozhatnak a hozzájuk legközelebb levő grundfoci meccshez.

A programot a német Social Impact szervezi, az SAP szoftvercég támogatásával, és most nyílt meg elsőként Magyarország számára. A programról, jelentkezési feltételekről itt lehet részletesen olvasni.

http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=32904&referer_id=newsletter&utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=2014-07-04
http://socialimpactstart.eu/EN

Powered by Drupal