Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Túlélni a jelent, gyakorolni a jövőt - beszélgetés a szövetkezetiségről a Gólyában Január 28. 19 óra

Túlélni a jelent, gyakorolni a jövőt - beszélgetés a szövetkezetiségről

[a beszélgetés a napközi termében lesz]

Most 5 éves az először a Frisco Kávézót, most pedig a Gólya Közösségi Házat működtető szövetkezet. A szülinap alkalmából szerveztünk egy beszélgetést, amelyen a szövetkezetiségben rejlő értékeket, a szerveződésben lévő lehetőségeket próbáljuk átadni a megjelenteknek.

A beszélgetés első részében a témából készült szövetkezeti tag, Gergő fog beszélni a szövetkezeti forma (a gazdasági önrendelkezés és együttműködés) lényegéről, a jellemző értékeiről, a történelmi előzményekről és azokról a tényezőkről, amelyek korábbi szövetkezetek létrejövését, megerősödését vagy éppen eltűnését meghatározták. Egy fontos pont lesz a beszélgetésben, hogy mit képes nyújtani a szövetkezeti szerveződés a tulajdon és hatalom nélküli embereknek, illetve milyen lehetőségei, kilátásai vannak egy szövetkezeti mozgalomnak ma Magyarországon és Kelet-Európában. Azt is érintjük majd, hogy a szövetkezés (együttműködés, önrendelkezés, testvériség) elvei hogyan érvényesíthetőek a szövetkezeti módon működő piaci vállalkozásokon túl. Az első részben inkább Gergő beszélne, de folyamatosan hozzá lehet szólni.

A második részben pedig szabad beszélgetéssel folytatjuk a résztvevőkben felmerült gondolatokról, aggályokról, dilemmákról - és remélhetőleg arról, hogy mi a következő lépés, hogyan lehet kapcsolódni ehhez a küldetéshez.

Pontosan kezdünk!

https://www.facebook.com/events/1818886345048659/

A Drupal alapú honlap készítésében részt vett a Macroweb Internet Consulting