Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Szövetkezeti mozgalom - lehetséges irányok - Gólya szervezésében konferencia március 24-25.

 

Március 24-25-i hétvégén a Gólya az Anblokk Egyesület segítségével konferenciát szervez szövetkezetknek és közösségi gazdálkodást gyakorló szervezeteknek, hogy közösen tudjunk gondolkodni ennek a formának a magyarországi alapjairól és a szerveződés, fejlődés lehetőségeiről. A kétnapos konferencia estéin nyitott eseményeket tartunk, amelyeken egy-egy meghívott szervezet tagjai mutatják be a kezdeményezésüket, s velük lehet beszélgetni arról, amit csinálnak, és hogy ezek a tapasztalatok hogyan hasznosíthatóak helyben. Várunk mindenkit, aki érdeklődik a szolidáris, demokratikus gazdaság ügye iránt, és azokat különösen, akik maguk is ilyen rendszerben szeretnének dolgozni.

 

03.24. 18:00

A szombat este meghívottja a BRID (Betűszó, magyarul: Szerveződés a Munkás-kezdeményezésekért és Demokráciáért). Ez a horvát szervezet szövetkezeteket, munkás-önigazgatási törekvéseket és szakszervezeteket segít tudással és kapcsolatokkal, eközben ezeket a csoportokat is összekötik egymással. Ebből a kezdeményezésből nőtt ki például a ZEF (Szövetkezet az Etikus Finanszírozásért), amely most indítja el az első szövetkezeti bankot Horvátországban.

03.25. 18:00

A vasárnap este meghívottja pedig a FairCoop. Ez a szövetkezet saját kripto-valutát bocsájt ki, a FairCoint, ami szándékaik szerint a szövetkezeti gazdaság belső pénzneme lehet, aminek használatával jobban lehet függetleníteni a demokratikus gazdasági szervezetek egymás közti kereskedelmét és gazdálkodását a piactól. A FairCoin olyan, mint a Bitcoin, csak demokratikus ellenőrzés alatt áll, etikus célokra lehet csupán felhasználni, és a célja a közösen használt erőforrások fejlesztése, nem a felhalmozás.

A Drupal alapú honlap készítésében részt vett a Macroweb Internet Consulting