Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

MEGHÍVÓ 1. nemzetközi SoPro kongresszusra Szociál-ökológiai termék előállítás Bécs, 2014. június 3-4.

MEGHÍVÓ

1. nemzetközi SoPro kongresszusra

Szociál-ökológiai termék előállítás

 

Bécs, 2014. június 3-4.

Közös fenntartható gazdálkodás Gazdasági vállalkozások, közintézmények és szociális vállalkozások irányított együttműködésével, az Európai Unió, és közintézmények támogatásával valósul meg a „SoPro HU-AT" projekt keretében a „szociál-ökológiai termék előállítás". A projektben 20 stratégiai partner is részt vesz, és a tudományos kísérőmunkát egyetemek és főiskolák közreműködése segíti. Több mint 100 közvetített termék és szolgáltatás, a minőségen és megbecsülésen alapuló nemzetközi szintű együttműködés jellemzi a projektet. Tartson Ön is velünk, és támogasson bennünket!

>> Tovább...

 

 


SOPRO JÓ GYAKORLAT
Egy szociális szolgáltatás segítségével a céges újság kézbesítésénél megspórolják a műanyag csomagolást
 

1967 óta a Langmann cég (www.langmann.co.at) nagykereskedőként Bécsben és vonzáskörzetében, Alsó-Ausztriában és Burgenlandban tisztítószereket és tisztító gépeket értékesít kórházaknak, idősotthonoknak, önkormányzatoknak és kommunális vállalkozásoknak, egyetemeknek, professzionális épülettisztító cégeknek, iskoláknak, társasházkezelő cégeknek, hoteleknek stb. Egy évben négyszer küldenek a vevőiknek céges újságot.

 

 

 


SOPRO JÓ GYAKORLAT
Információs standrendszer készül mosógépdobok újrahasznosításával
 

Az AUVA (Allgemeine Unfallversicherungsanstalt) bécsi kirendeltségének a TrashDesignManufaktur egy méretre szabott designer információs standrendszert épített használt mosógépdobok felhasználásával. A Corporate Design természetesen az AUVA arculati elemeivel összhangban készült el. Az üveg asztallapokon a cég logója homokfúvásos eljárással került megjelenítésre. Ezen kívül készültek mágneses táblák is az AUVA logóval ellátva, amelyek variálható módon a mosógépdobra felhelyezhetőek, így rugalmasan, az alkalomhoz illően lehet az információs standrendszert felépíteni.

 

 

 


SOPRO JÓ GYAKORLAT
650 szemétgyűjtő fogót ajándékoztak a 2014 évi stájer tavaszi nagytakarításhoz
 

Steiermarkban már hagyománya van, Ausztria-szerte eddig egyedi kezdeményezésnek számít: 2014.03.31-2014.04.26-ig tart az idei stájer tavaszi nagytakarítás. Kb. 50.000-en dolgoznak Steiermark-szerte, hogy környezetünket megtisztítsák a gondatlanul elszórt hulladéktól.

 

 

 

Támogató nyilatkozat „A szociális gazdaságban előállított termékek platform” részére

A hivatalos szervezet megalakulásáig (várhatóan 2014 közepére) „a szociális gazdaságban előállított termékek platform“ egy önkéntes szervezdés a „szociális gazdaságban el?állított termékek“ kapcsán minden érdeklődő személy és szervezőet részvételével.

A támogató cégek és közintézmények az Európai Unió és a nemzeti társfinanszírozók által támogatott „SoPro HU-AT” projekt keretében ingyenes tanácsadási és közvetítői szolgáltatásokban részesülnek termékek és szolgáltatások létrehozására, amelyeket a szociális vállalkozásokkal az elsődleges munkaerőpiacon kívül fejlesztenek ki és valósítanak meg.

Tovább...

 

 

 

Szeretne együttmőködni a régiójában szociális vállalkozásokkal és üzemekkelő – további információkat itt érhet el.

 

 

 

 

 

A Drupal alapú honlap készítésében részt vett a Macroweb Internet Consulting