Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

A hírlevél üzemeltetője:

Állásfoglalás a szociális normatíva elérhetőségéről a szociális szövetkezetek számára

A Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége állásfoglalása szerint, a szociális szövetkezetek feladatuk szerint közhasznú tevékenységet végeznek, amiért elvárható lenne, hogy az állam a jogszabályi környezetet úgy alakítsa, hogy a szociális szövetkezeteket a legnagyobb kedvezmények illessék meg, illetve a normatív finanszírozásnál a 100%-os támogatási intenzitást vehessék igénybe.

A Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége elnöksége felkéri a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterét Réthelyi Miklóst, hogy kezdeményezze a költségvetési törvény 42 §-ába a szociális szövetkezetek beemelését, mint – a civil szervezetekkel azonos jogállású - nem állami fenntartót. Illetve kérjük intézkedését, hogy minden olyan jogszabály módosítását kezdeményezze, amelyik a szociális szövetkezeteket diszkriminatívan kizárja szolgáltatások nyújtásából, vagy a gazdasági társaságokkal megfeleltetett formában szabályozza a szolgáltatások finanszírozását. normal">

Letölthető anyagok:
A Drupal alapú honlap készítésében részt vett a Macroweb Internet Consulting