Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

A SzOSzöv panasszal fordul az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalához (OLAF)

OLAF
 

A SzOSzöv panasszal fordul az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalához (OLAF) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Szociális gazdaság fejlesztése - TÁMOP-2.4.3.D – pályázatok esetében elkövetett jogszabálysértő eljárása miatt, valamint a jogszabálysértés elleni tiltakozás, Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter általi válasz nélkül hagyása miatt, amely sérti a 944 támogatást igénylő pályázót megillető tisztességes ügyintézés jogszabályi kötelezettségét.

 

Az OLAF Hivatalhoz lehet fordulni, ha az uniós intézmények tagjainak vagy munkatársainak valamelyike súlyos kötelességszegést követett el.

 

A SzOSzöv megállapítása szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megsértette a támogatást igénylő pályázót megillető tisztességes ügyintézés jogszabályi kötelezettségét, amikor a 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet szerinti határidőben nem hozta meg a TÁMOP-2.4.3.D – pályázatokra vonatkozó döntéseket.

A SzOSzöv megállapítása szerint Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter megsértette a 944 támogatást igénylő pályázót megillető tisztességes ügyintézés jogszabályi kötelezettségét, amikor a SzOSzöv által beadott „Tiltakozás és sürgős döntés követelése a Szociális gazdaság fejlesztése - TÁMOP-2.4.3.D - pályázatok ügyében” című petíciót válasz nélkül hagyták.

 

Felkérjük az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalát, hogy vizsgálja ki a „Szociális gazdaság fejlesztése - TÁMOP-2.4.3.D” pályázathoz kapcsolódóan a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntési eljárását és állapítsák meg a támogatást igénylő pályázót megillető tisztességes ügyintézés jogszabályi kötelezettségének megsértését, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eljárása elleni tiltakozás figyelmen kívül hagyása esetében, Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter felelősségét.

 

Felkérjük az OLAF Hivatalt, hogy a rendelkezésre álló eszköztárával érje el, hogy a magyar Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és államigazgatási felelősök biztosítsák a támogatást igénylő pályázókat megillető tisztességes ügyintézést.

 

Budapest, 2013. december 19.

 

Németh László

SzOSzöv elnök

Letölthető anyagok: 
Powered by Drupal