Navigáció

Belépés

SzoSzöv hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

„A szociális mezőgazdaság (Social Farming) helyzete és lehetőségei Magyarországon” tervezői napra

 Meghívó a

„A szociális mezőgazdaság (Social Farming) helyzete és lehetőségei Magyarországon”
tervezői napra
 
A szociális mezőgazdálkodás Európában egyre inkább elterjedőben lévő rendhagyó formája a szociális segítségnyújtásnak, hazánkban jelenleg a fejlődés kezdeti szakaszában tart. A rendezvény fő célkitűzése a hazai ágazat jövőképének, prioritásainak felvázolása, a hazai viszonyokba illeszkedő, megvalósítható működési modellek keresése és a párbeszéd elindítása a szociális gazdálkodás hazai képviselői között.
 
Időpont: 2014. január 17.
 
Helyszín: Regus EMKE Building, Budapest, Rákóczi út 42.
A rendezvény ingyenes, de a rendezvényterem korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet e-mailben, vagy telefonon Balázs Bálintnál (06-30-964-0579; balazs.balint@essrg.hu)
 
Részletes programterv
9:30-10.00 REGISZTRÁCIÓ
10.00 Köszöntés, a szervezők bemutatkozása: Balázs Bálint, Szent István Egyetem, Környezet és Tájgazdálkodási Intézet, Környezeti Társadalomkutatók (ESSRG)
10:15 Petrics Hajnalka, Gender, Equity and Rural Employment Division (ESW) Economic and Social Development Department (ES) Food and Agriculture Organization of the UN (FAO): Multifunkcionális mezőgazdaság és a szociális mezőgazdaság szerepe a vidékfejlesztésben
10:45 Rácz József, pszichiáter-pszichoterapeuta szakorvos, a Semmelweis Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, az ELTE egyetemi magántanára, a MTA doktora: Zöld gondozás (green care): gondozói farmok, zöld élmények
11.15 A hazai kezdeményezések rövid beszámolói tevékenységükről
12.00 Büféebéd
13:00 Szakmai műhelymunka. Nyugat-európai példák tanulságai. Hazai lehetőségek megvitatása. Mi és miért működik/nem működik?
14:30 Kávészünet
15:00 Záró kerekasztal beszélgetés. Közös állásfoglalás előkészítése. Jövőképek.
Letölthető anyagok: 
Drupal alapú website